Kefírová houba

10. srpna 2009, 08:16, Rodičem.cz
Nápoj z tibetské houby byl po staletí přísně střeženým tajemstvím dlouhověkosti. Dnes máte možnost poznat tento malý zázrak i vy.
Kombucha a tibetská houba není totéž
O léčivých účincích kombuchy jste již určitě slyšeli. Stejně "zázračná" je ale tzv. tibetská houba, která se však, na rozdíl od kombuchy, nevkládá do slazeného černého čaje, ale do mléka. V obou případech dochází k určitému druhu kvašení.

Blahodárné účinky tibetské houby
Jakmile se tibetská houba zalije mlékem, spouští se kvasný proces, díky kterému vznikají zdraví prospěšné látky ničící v organismu přemnožené kvasinky a bakterie. Zároveň zabraňují hnití potravy ve střevech a napomáhají odkyselení organismu.

Nápoj z tibetské houby má dále tyto léčivé účinky:
výrazně stimuluje imunitní systém
rozkládá v těle cholesterol a chrání tak zdraví srdce
reguluje krevní tlak
pomáhá při nemocech slinivky, jater, sleziny, ledvin a močových cest
slouží jako prevence nemocí trávicího systému
léčí žaludeční vředy
brzdí vývoj metastázy
dodává energii a zabraňuje únavě
díky obsahu tzv. přírodních antibiotik hojí záněty
zabraňuje rychlému stárnutí

V dnešní době stále více lidí trpí kvasinkovými infekcemi. Prevencí proti nim, hlavně po užívání antibiotik je úprava střevní mikroflóry. Projevů kvasinek v organismu může být velmi mnoho - gynekologické výtoky, nadýmání, průjmy či zácpa, únava, alergie, migrény, kožní problémy, lupy... Kdo ví co je CANDIÓZA to ocení.

Příprava "tibetského kefíru"
K přípravě nápoje pro jednu osobu postačí dvě polévkové lžíce tibetské houby zalité 250 ml polotučného nebo plnotučného mléka. Sklenici přikryjte gázou. Po 24 hodinách důkladně zamícháte plastovou lžící a scedíte přes plastový cedník. Houba se nesmí dostat do styku s kovem! Po tomto procesu je nápoj hotový - chutná jako zakysané mléko nebo podmáslí. Houbu, která zůstane na cedníku, propláchneme a vrátíme zpět do čisté sklenice, tu přikryjeme gázou a necháme odstát dalších 24 hodin. Takto můžeme pokračovat do nekonečna - a vy máte k dispozici každý den čerstvý kefírový nápoj.

Léčebná kúra
Připravený nápoj pijte vždy večer před spaním. Nic už poté nejezte. Chcete-li dosáhnout opravdu viditelných léčivých účinků, pijte kefír z tibetské houby po dobu dvaceti dní. Poté si udělejte desetidenní přestávku. Opakujte, dokud nepocítíte výrazné zlepšení zdravotního stavu. Během přestávky houbu dále čistěte a zalévejte mlékem. Pokud houbu zalévat nebudete, zčerná, a po třech týdnech ztratí zdravotní účinky. Špatně propláchnutá houba vytváří sliz a znehodnocuje nápoj, proto pijte pouze mléko z houby, kterou řádně zbavíte slizu. V opačném případě si můžete zadělat na bolesti břicha nebo průjem. Chcete-li si houbu uschovat na později, můžete ji zmrazit.

Množení tibetské houby
Tibetská houba se po 14 dnech zdvojnásobí - polovinu pak můžete darovat svým blízkým. Byl by hřích rozmnoženou část tohoto malého zázraku vyhodit!

Odkud pochází tibetská houba?
O existenci tibetské houby se svět dozvěděl díky profesorovi jménem Uniclinic Glivice, který v Indii pracoval a onemocněl na rakovinu jater. Tibetští mniši mu ale svolili konzumaci této houby a on se zcela zdravý vrátil zpět.

Tajemství blahodárných účinků "tibetského kefíru" znali i lidé z Kavkazu již před 5 000 lety. Houba byla tehdy pečlivě střežena před cizinci a předávaná z generace na generaci jako jedno z největších bohatství. Kavkazští obyvatelé používali houbu k uchování kozího či kravského mléka a díky jeho popíjení se dožívali extrémně vysokého věku.

Vaření.cz
 


Poslat známému e-mailem upozorněníUpozornit známéhoVerze pro tiskTisknoutNahoruNahoru

Názory k článku

Datum: 2.3.2010 12:39
Titulek: Kefírová houba
Autor: Rodičem.cz
Chcete sehnat kefírovou houbu? Zadejte si do vyhledávače "prodám tibetskou kefírovou houbu" a najde vám to inzeráty.... :-)
Reagovat
Datum: 15.3.2010 21:54
Titulek: Bez titulku
Autor: Slávka
Já neproplachuju a nic mi není, naopak bych řekla, že je kefír lepší nepropláchnutý
Reagovat
Datum: 16.3.2010 10:43
Titulek: Re: Bez titulku
Autor: Rodičem.cz
Pokud máte zkušenosti, budeme rádi, když se s námi o ně podělíte!
Reagovat
Datum: 28.3.2010 22:13
Titulek: Re: Bez titulku
Autor: Olga
informace jsou dost rozdílné, četla jsem, že proplachovat vodou z kohoutku je (kvůli chloru) pro houbu likvidující. Já ji zalévám bez proplachování už 3 týdny mlékem, mám vyknikající kefír lahodné chuti. Ale jsem začátečník
Reagovat
Datum: 11.7.2010 23:47
Titulek: Proplachování
Autor: Vladimír
Dobrý den, tibetskou houbu (kavkazskou variantu) pěstuji půl roku. Ze začátku jsem proplachoval, asi jeden měsíc. Po propláchnutí se mi na propláchnutých houbičkách objevil vždy sliz. Ten jsem nadále opatrně obíral a teprve potom čistou houbičku používal k fermentaci (kefírování). Proto jsem zkusil variantu neproplachování a rovnou zalití čerstvým mlékem. Houbička se čistí sama, naprosto žádné problémy, kefír je dokonce hutnější a dříve hotov. Myslím, že je to lepší způsob, na oplachování vodou reagovala houbička jakousi obrannou reakcí a vypouštěla sliz, což se dnes neděje, houbička je nestresovaná a skvěle se vyvíjí. Přes léto mám výrobu nápoje přesunutou do chladničky, přesto je rychlost udělání kefíru 24 hodin (mimo chladničku je i 12 hodin). Momentálně mám houbičky přebytek, dávám za 50Kč nebo dva litry čerstvého mléka (plno nebo polotučného) k osobnímu odběru v Praze. Domluva možná přes e-mail.
Reagovat
Datum: 30.9.2010 18:26
Titulek: Re: Proplachování
Autor: katka
dobry den chtela jsem se zeptat zda-li nekdo nemate houbicku na darovani nebo prodej do 50kč???dekuji katka
Reagovat
Datum: 2.10.2010 19:31
Titulek: Re: Proplachování
Autor: Jan Mikisek
Daruji zdarma, sama se rozmnožuje - nevím ale odkud jste. Jan Mikisek
Reagovat
Datum: 15.11.2010 17:16
Titulek: Re: Proplachování
Autor: Chrástová
Dobrý den, je možno prosím od Vás získat kefirovou houbu?
Děkuji moc, jsem z Brna. Poštovné samozřejmě uhradím.
Mějte se pěkně Chrástová
Reagovat
Datum: 30.10.2012 04:50
Titulek: Re: Proplachování
Autor: Anonym
Na tibetské houbě bych rozhodně nic nevydělávala. Množí se sama a já sama jsem ji od kamarádky dostala zadarmo.
Jsem taky z Brna a kdo si počká - ráda mu ji někde osobně po namnožení předám (domluva možná na mailu - iveta.white@seznam.cz)
Reagovat
Datum: 14.10.2011 13:32
Titulek: Re: Proplachování
Autor: Janáček
Daruji tibetskou houbu-Praha 9
Reagovat
Datum: 19.10.2011 10:09
Titulek: Re: Proplachování
Autor: Petra
Dobrý den, měla bych zájem o tibetskou houbu, máte ji ještě k dispozici? Jsem z Prahy 3. Děkuji za odpověď :)
Reagovat
Datum: 19.10.2011 14:51
Titulek: Re: Proplachování
Autor: Petra
Dobrý den, měla bych zájem o tibetskou houbu, máte ji ještě k dispozici? Jsem z Prahy 3. Děkuji za odpověď :)
Reagovat
Datum: 31.1.2011 21:00
Titulek: Re: Proplachování
Autor: Lukáš
Vladimíre, když se houba nepropláchne, tak vám vznikne zakyslé mléko. To můžete zkusit, když necháte ve sklenici mléko, druhý den ho vylejete a do neopláchnuté sklenice opět nalejete mléko. Do dalšího dne máte zákys. Proto se musí houba vzdy omýt a to samé i sklenice :-))
Reagovat
Datum: 5.9.2012 11:44
Titulek: Re: Proplachování
Autor: Dana Klapková
Dobrý den mám zájem o tibetskou houbičku,Praha 3, Praha 5 . Děkuji Klapková.
Reagovat
Datum: 22.4.2010 18:08
Titulek: DARUJI
Autor: Silvie
Máte-li zájem o tibetskou kefírovou houbu ozvěte se. Daruji k osobnímu odběru.
Reagovat
Datum: 15.12.2010 10:59
Titulek: Re: DARUJI
Autor: Marcela Ziková
Dobrý den, měla bych zájem o kefírovou houbu, děkuji za odpověď.
Reagovat
Datum: 17.10.2012 19:14
Titulek: Re: DARUJI
Autor: Anonym
Dobrý den,
mám zájem o kefírovou houbu. Ozvěte se prosím na muj email eva.zet@seznam.cz děkuji
Reagovat
Datum: 1.5.2010 16:38
Titulek: Opravdu?
Autor: David
...díky profesorovi jménem Uniclinic Glivice :D
Reagovat
Datum: 30.7.2010 23:15
Titulek: Re: Opravdu?
Autor: Andy
No jo, překladatel byl blbec. ;)
Ten profesor se tak samozřejmě nejmenuje, ale byl profesorem na univerzitě Univerzitní klinice v Gliwicích.
Reagovat
Datum: 15.5.2010 19:20
Titulek: Bez titulku
Autor: Josef
Já mám již tuto houbu nějaký čas a když jsem již kefíru z ní přesycen, tak ji propláchnu studenou vodou dám do sklenice s čistou vodou a uložím do spodu lednice, kde ji nechám a jednou za čas, tak za deset dní ji přeliju přes sítko, propláchnu a opět ji dám do čisté vody do sklenice a do lednice. Houba se nekazí a je připravené kdykoliv k použití. Po vlastních zkušenostech ji můžu každému vřele doporučit.
Reagovat
Datum: 18.5.2010 21:03
Titulek: Tibetská houba
Autor: Dana
Nabízím Tibetskou houbu do mléka osobní odběr, nebo zašlu:dasa.cizkova@centrum.cz
Reagovat
Datum: 19.5.2010 18:00
Titulek: Re: Tibetská houba
Autor: Sakařová Květoslava
dobrý večer,můžete mi prosím napsat kolik stojí jedna dávka Tibetské houby?
Reagovat
Datum: 27.5.2010 16:34
Titulek: Re: Tibetská houba
Autor: Dana
Paní Sakařová napište mě na mail, pokud ještě máte zájem. Dana
Reagovat
Datum: 28.5.2010 11:51
Titulek: Re: Tibetská houba
Autor: Jana Pospíšilová
Dobrý den, paní Sakařová, tibetská houbička by se měla darovat, ne prodávat. Není to komodita na "kšeft", ale aby pomáhala lidem.
Reagovat
Datum: 6.12.2010 08:05
Titulek: Re: Tibetská houba
Autor: Zdeňka Čížková
Přeji hezký den a zdravím jmenovkyni.
Reagovat
Datum: 9.6.2010 09:12
Titulek: daruji houbu
Autor: jitka
dobry den,chci nabidnot houbu 4 az 5 lidem,mam ji prebytek.Jsem ze Zvole
Reagovat
Datum: 21.6.2010 19:19
Titulek: Re: daruji houbu
Autor: Jiří Švéda
Dobrý den, rád bych také kousek houby. Prosím napište. jirisvedaa@seznam.cz
Reagovat
Datum: 25.9.2010 21:38
Titulek: Re: daruji houbu
Autor: a. d.
p. jitko, mám zájem o kefírovou houbu. nechci ji samozřejmě zdarma. pokud ji ještě máte a byla byste ochotna mi ji poslat do šumperka, pošlete, prosím, svou mailovou adresu. pošlu vám pak svou adresu bydliště. díky předem a. d.
Reagovat
Datum: 14.6.2010 14:29
Titulek: Tibetské houbičky
Autor: Zuzka
Nabízím kefírové - tibetské houbičky z přebytků. Nejlépe k osobnímu předání. Mníšek pod Brdy a okolí. Pište prosím na e-mail: z.listikova@seznam.cz
Reagovat
Datum: 17.6.2010 00:05
Titulek: Bez titulku
Autor: Jirka
Daruji- osobní odběr nebo zašlu za poštovné 40Kč. Jsem z Přerova
Reagovat
Datum: 21.7.2010 17:12
Titulek: Re: Bez titulku
Autor: franta
měl bych zájem o kefírovou houbu mohl by mi ji někdo zaslat.e-mail brezackovi@seznam.cz dík
Reagovat
Datum: 16.11.2010 16:39
Titulek: Re: Bez titulku
Autor: V.
Dobrý den, je nabídka na zaslání ještě aktuální? Měla bych zájem.
Reagovat
Datum: 20.9.2013 06:59
Titulek: Re: poptavka
Autor: luciš
dobry den, shanim tibetskou houbu kdo by mel prosim moznost prodat nebo darovat budu moc rada. Jsem od Prerova osobni predani by bylo asi lepsi pro houbicku. Dekuji moc piste na luttel@seznam.cz
Reagovat
Datum: 20.6.2010 10:16
Titulek: PROSBA
Autor: Alena
Prosím kdo mi poradí.Dostala jsem kefírovou houhu od sestry a ochutnala jsem ji a je moc dobrá!ale nevím jestli ji můžu v těhotenství pít.Mohl by mi někdo poradit?děkuji moc.
Reagovat
Datum: 21.6.2010 22:10
Titulek: Re: PROSBA
Autor: Dana
Samozřejmě Tibetskou houbu mohou pít i těhotné ženy.
Reagovat
Datum: 24.7.2010 13:49
Titulek: houba
Autor: David
přenechám kousek slušně vychované houby, již přes 4 roky mi poslušně vytváří kefír bez kafrání a jakéhokoliv slizu, Ostrava a okolí (poštou nic neposílám)

kontakt: david89(zavináč)email(tečka)cz
Reagovat
Datum: 31.10.2011 14:03
Titulek: Re: houba
Autor: Marcela Hamarová
Dobrý den,našla jsem Váš inzerát, ale nevím zda je ještě aktuální.Chtěla jsem vyzkoušet tuto houbu,ale nemám na nikoho z Ostravy kontakt.....pokud někoho znáte....můžete mi prosím doporučit? Jsem z Hrabůvky.Děkuji moc M.H.
Reagovat
Datum: 28.9.2010 22:45
Titulek: Tibetská houba ,Tibetské krystaly
Autor: Jana
Je libo kefír,jogurt nebo tvaroh? A co limonádu?To vše si můžete sami vyrobit doma.Více info na : www.kefirova-houba.webnode.cz
Reagovat
Datum: 14.10.2010 23:28
Titulek: Tibetská houba
Autor: Dana
Nabízím přebytek dvě dávky Tibetské houby, pište na mail: dasa.cizkova@centrum.cz
Reagovat
Datum: 6.11.2010 14:20
Titulek: Neplaťte za Tibetskou houbu!
Autor: Jan Mikisek
Někteří "podnikatelé "si na Tibetské houbě zakládají byznys. Nevíte, čím urychlují kvantitu, aby "uspokojili "co nejvíce zájemců.Neumožňujte jim to - houba se rozmnožuje sama a je spousta dobrých lidí, kteří Vám kvalitní houbu pro léčebné účinky věnují zdarma. Nízkotučné mléko se nedoporučuje, snižuje se kvalita kefíru. V Plzeňském kraji mohu darovat udržovanou ušlechtěnou odrůdu, ale nestíhá se rozmnožovat.Hodně zdraví všem.Jan Mikisek
Reagovat
Datum: 4.1.2014 00:17
Titulek: Re: Neplaťte za Tibetskou houbu!
Autor: věra
dobrý večer čtu poněkud starý příspěvek o houbě.chci se zeptat zdali ještě máte nebo kde se dá sehnat.plzenský kraj.
Reagovat
Datum: 8.11.2010 18:13
Titulek: Styk s kovem
Autor: Eva
Dobrý den, ráda bych se zeptala, co se stane, když přijde houba do krátkodobého styku s kovem. Pokud se stále bez problému množí a vypadá stejně je možné ji nadále používat? Děkuji
Reagovat
Datum: 4.12.2010 21:49
Titulek: Daruji kefírkovu
Autor: Petr
V Praze, zdarma, jen osobní odběr.
Reagovat
Datum: 14.12.2010 16:06
Titulek: Re: Daruji kefírkovu
Autor: Pavel
Dobry den. Měl bych zájem o TH, po Praze dojedu, případně volejte na 722562252
Reagovat
Datum: 6.4.2011 11:44
Titulek: zájem o TH
Autor: Veronika
Dobry den, mela bych zajem o tibetskou houbu. Praha
prosim piste na mail dvorska.nika@seznam.cz
Dekuji.
Reagovat
Datum: 21.4.2011 14:37
Titulek: Bez titulku
Autor: Lenka
Kdo daruje kefírovou houbu? Jsem z Brna. Děkuji
Reagovat
Datum: 2.6.2011 14:39
Titulek: kefír tibetská houba
Autor: Emil Janko
Mám zájem o tuto násadu do kefíru,mohl by mi ji někdo z Pardubic nabídnout. Vyrovnám se.
Reagovat
Datum: 1.11.2011 10:13
Titulek: Daruji houbičky
Autor: Markéta
Dobrý den, daruji tibetskou houbu za litr plno či polotučného mléka - Rožnov pod Radhoštěm.
Reagovat
Datum: 1.11.2011 10:17
Titulek: daruji houbičky
Autor: Markéta
Dobrý den, daruji tibetskou houbu (za litr polo či plnotučného mléka) - Rožnov pod Radhoštěm (724760744)
Reagovat
Datum: 17.11.2011 13:36
Titulek: tibetská houba
Autor: Blanka Pokorná
Daruji přebytek tibetské houby - zdarma, ale pouze tomu, kdo si jí osobně vyzvedne
Reagovat
Datum: 23.11.2011 22:30
Titulek: Re: tibetská houba
Autor: Monika Lukešová
Dobrý den, o houbu máme zájem. Rádi si pro ni přijedeme ale nevíme odkud jste. My jsme z Jižních Čech okres České Budějovice.

Děkuji za odpověď.
Lukešová Monika
Reagovat
Datum: 17.12.2011 17:53
Titulek: Kefírová houba
Autor: Marcela
Dobrý den,
moc prosím nějakou dobrou dušičku o kefírovou houbu. Kdysi jsem ji měla, ale umřela mi. Chtěla bych se k ní opět dostat, daruje či prodá někdo? Kdyby byla k mán i kombucha, budu moc vděčná. Po rozmnožení daruji dál.
Děkuji!
Petřvald u Karviné a okolí
Reagovat
Datum: 7.1.2012 18:30
Titulek: Tibetská kefírová houba
Autor: Cachalot
Za symbolickou cenu 10Kč prodám Tibetskou houbu. Osbní předání Praha - Václavák u koně nebo Holešovické výstaviště. tibetska-houba@email.cz
Reagovat
Datum: 25.9.2012 18:30
Titulek: daruji tibetskou kefírovou houbu
Autor: Verča
Kdo máte zájem o kefírové houbičky, kontaktujte mne na emailu:
coccinell.a@seznam.cz
Reagovat
Datum: 24.5.2013 13:08
Titulek: lék
Autor: Pavel Marek
Nezlobte se lidičky na mě ale ta to houba mi se měla předávat jako dar a né si nechávat za to platit. Jinak všem doporučuji je to skvělá věc a opravdu pomáhá.
Reagovat
Datum: 16.1.2014 03:34
Titulek: tibetská kefírovací houba - poptávka
Autor: Rudolf
Prosím, kdo nabídne kefírovku? Jsem z Pardubic.
Reagovat